Amstelbeker

Geplaatst op 12 oktober 2018

Zondag 23 september vond de Amstelbeker plaats. Deze wedstrijd is de eerste meting voor de beste roeiers van elke vereniging. In een acht gaan de beste mannen en vrouwen per vereniging de strijd aan op de Amstel. De afstand is 750m en het wordt verroeid tussen de botenhuizen van Nereus en De Hoop, de organiserende vereniging. Normaal gesproken is deze wedstrijd erg zonnig, maar dit jaar was het koud en viel er veel regen. Ondanks het gure weer, kwamen voor Triton zowel een mannen- als een vrouwenacht in actie.

Damesacht

De vrouwen roeiden van boeg naar slag met Sabien van Vliet, Femke van de Vliet, Mieke van Heeringen, Inez den Hond, Florentine Timmenga, Rianne Prins, Eva Simkens en Eline van Marle. Ze werden gestuurd door Ellen Bijkerk, die nieuw is bij Triton en voorheen bij Skøll heeft gestuurd. De vrouwen kwamen na de timetrial helaas de voorwedstrijd tegen Aegir niet door.

De vrouwenacht van Triton. Foto: Max Reinders

Mannenacht

De mannen hadden na een verlies in de kwartfinales van vorig jaar de Ambitie om dit jaar verder te komen. Hiervoor hadden ze een goede boot gevormd met van boeg naar slag: Wessel Boosman, Thomas van Olderen, Willem de Bruijn, Daan van Herwaarden, Pieter van Veen, Bas Thijssen, Jacob van de Kerkhof en Jakub Grabmüller. Linda Goudvis stuurde de boot. Na een snelle derde tijd in de time-trials en een goede voorwedstrijd was de verwachting ook dat dit zeker zou lukken.  Echter, eenmaal in de kwartfinales verloren ze nipt van Aegir in een erg spannende race.

De mannenacht van Triton. Foto: Max Reinders