Triton op WK roeien in Plovdiv

Geplaatst op 19 september 2018

Hoewel het nationale seizoen in juli al ten einde kwam, ging het internationale roeien nog een tijd door. Afgelopen week vond de apotheose van het internationale roeien plaats in Plovdiv (Bulgarije), toen de Wereldkampioenschappen verroeid werden. Drie Tritonezen kwamen hier in actie.

Na een seizoen met veel blessureleed, ging Willeke Vossen op 9 september van start in de W2- met Hermijntje Drenth (Okeanos). Na deze voorwedstrijd kwamen ze terecht in de herkansing, waar ze net te kort kwamen om een plek in de halve finale te bemachtigen. In de C-finale eindigden ze op een tweede plek.
De jongste Tritonees die deelnam aan dit evenement was Jakub Grabmüller. In de voorwedstrijd werd de Tsjechische M4- met Jakub op boeg vierde. Hierdoor kwamen ze net niet in aanmerking voor een directe plaatsing in de halve finales. De herkansing wonnen ze daarentegen overtuigend en daarmee kwamen ze alsnog in de halve finales. Na de halve finales gingen ze door naar de B-finale, waar ze een derde plek behaalden. Al met al een heel volwassen prestatie van Jakub op zijn eerste WK.

Als laatste kwam ook Monica Lanz in actie in de Nederlandse vrouwenacht. Omdat in dit veld minder boten meededen, ging hier in de voorwedstrijd alleen de winnaar gelijk door naar de finale. De acht met Monica werd hier met een snelle tijd tweede achter de Amerikaanse vrouwenacht, de titelverdediger op dit toernooi. De herkansing wisten ze vervolgens op hun naam te schrijven. In de A-finale vielen ze helaas net buiten het podium en eindigden ze op een vierde plek achter Australië (brons), Canada (zilver) en de VS (goud).