Overlijden Wim Cornelis

Geplaatst op 26 mei 2019

Op 21 mei bereikte ons het droevige nieuws dat Wim Cornelis, tweevoudig winnaar van het Hoofdnummer (1947, 1948) is overleden. Cornelis kwam in 1940 aan op Triton via het Utrechtsch Studenten Corps, waar hij Triton tijdens de oorlog meemaakte. In 1943 weigerde hij de loyaliteitsverklaring van de bezetter te tekenen en dook hij onder. Hij werd actief in het verzet of zoals hij zelf omschreef: “Ik kreeg een krantenwijkje.”

Cornelis begon niet direct na de oorlog weer met roeien, maar reisde af naar Duitsland om na te gaan of vermiste mensen nog in leven waren na de oorlog. Hij keerde in 1946 op tijd terug voor Tritons Varsity overwinning en wist als slag met zijn twee overwinningen de ‘Trits van Triton Triomfen’ te voltooien.

Over het leven van Wim Cornelis in de oorlog en op Triton zijn verschillende artikelen gepubliceerd, zoals dit artikel over Utrechtse verzetsstrijders of dit artikel uit het Varsity Magazine van 2017.

De naam ‘Cornelis’ is in de geschiedenis nauw verweven met de U.S.R. “Triton”. Onze gedachten gaan in het bijzonder uit naar zijn familie en vrienden.