Overlijden Menco Niemeijer

Geplaatst op 2 april 2020

Vorige week bereikte ons het verdrietige nieuws dat Menco Niemeijer, Honorair Commissaris van de U.S.R. “Triton” is overleden.

In de jaren ’80 was Menco Niemeijer Praeses van Triton. Niemeijer was een trouw lid met veel enthousiasme voor de vereniging. In het Tritonblad van 2017 staat nog een stuk geschreven waar dit enthousiasme naar voren komt. Martin-Jan Schalij zegt in een interview:

“Menco Niemeijer was Praeses. Die was erg energiek en zal altijd vol nieuwe ideeën. Zo werden we eens om één uur ’s nachts gebeld dat we NU naar de loods moesten komen om te vergaderen, want hij wilde twee archiefkasten kopen. Dus zo reed ik samen met André in zijn oude Triumph naar de loods, en hebben we uren vergaderd en die archiefkasten aangeschaft. Dat was een belangrijke beslissing in het leven van het bestuur toen.” (T. Egberts & M. Lippus, 2017, p.37)

Twee jaar terug tijdens de bootverbranding komt de naam Menco Niemeijer ook voorbij. Onder begeleiding van zijn gelijknamige zoon, hij zat in dat jaar in de Senaat van het U.S.C., werd de boot ‘Menco Niemeijer’ in de PhRM verbrand.

Oud Triton is Menco Niemeijer dankbaar voor zijn vele jaren inzet voor Triton. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden.