Henley Royal Regatta kleurt Donkerblauw

Geplaatst op 12 augustus 2021

Deze week vindt de Henley Royal Regatta, één van de oudste en meest prestigieuze roeiwedstrijden ter wereld, plaats, na 2 jaar afwezigheid op de roeikalender. Aan de editie van 2021 zullen bovendien voor het eerst in jaren twee Triton-ploegen aan de start verschijnen.

De Oude Acht neemt dit jaar deel aan de Temple Challenge Cup, het nummer voor studentenachten. De deelnemende roeiers (Van Eijden, Hutter, Bos, Lauwers, Van der Steen, Schenck, Brouwer en Van Veen, stuur: Bijkerk) worden bijgestaan door een drietal coaches, hoofdcoach Eggenkamp, en verenigingscoaches Everard en Geven.

Daarnaast neemt Triton ook deel aan de Double Sculls Challenge Cup in een dubbeltwee (Van Brussel en De Jong), eveneens bijgestaan door hoofdcoach Eggenkamp en verenigingscoach Otten.

Tot slot vaardigt de KNRB een selectie af die deelneemt aan het hoofdnummer voor de mannen vierzonder, in de Steward’s Challenge Cup. Namens Triton neemt Van de Kerkhof plaats in de boot. 

Oud-Triton biedt dit jaar de roeiers en verenigingscoaches die zijn afgereisd naar de Henley Royal Regatta financiële ondersteuning, door ze tegemoet te komen in de reis- en verblijfkosten.

Wilt u meer van de wedstrijden volgen, kijk dan voor de livestreams en samenvattingen op de website van het evenement: https://www.hrr.co.uk/

We wensen alle roeiers en coaches uiteraard veel succes op dit prestigieuze evenement.