Update vanuit Triton

Geplaatst op 1 september 2021

Het bestuur van Triton geeft een periodieke update over het reilen en zeilen binnen de vereniging. In tegenstelling tot in de wintermaanden is er veel gebeurd op de vereniging in de afgelopen tijd. In deze update de gebeurtenissen vanaf april.

Hollandia

Het roeiseizoen begon dit jaar later en anders dan gepland. Onder het mom van ‘topsport’ was de Hollandia Roeiwedstrijden/NK Klein de eerste nationale wedstrijd die doorgang kon vinden dit jaar. Met een equipe van 22 roeiers is Triton de op één na grootste deelnemende vereniging. Femke van de Vliet ging naar huis met het zilver en het Nederlands Kampioenschap onder de 23 in de skiff, de andere Tritonezen hadden nog even nodig om op stoom te komen. Intussen roeide aankomend Praeses Lay de Jong de A-finale op het EK in Varese in de licht mannen dubbelvier en nam hier een Bronzen medaille mee naar huis.

Varsity

Na lange stilte op nationale wateren, op onderlinge sparsessies en trainingskampen na, was het pas op 13 juni weer tijd voor de volgende wedstrijd; de 137ste Varsity. Ditmaal met alleen de hoofdnummers. Zowel in de Oude Vier als in Dames Vier wisten we de finale te behalen. Triton kwam respectievelijk als derde en als vijfde over de finishlijn. De resultaten en het talent aan boord van de boten bieden perspectief voor de toekomst.

12 blikken 3 wedstrijden

Het einde van het seizoen stond onder spanning van de oprukkende deltavariant van het coronavirus. Dit jaar konden de SLE-OS, Koninklijke Holland Beker en NSRF Slotwedstrijden als enige doorgang vinden. En stil hebben we in de maanden van afwezigheid van competitie niet gezeten. Dat blijkt ook maar weer uit de maar liefst 12 blikken die in deze 3 wedstrijden zijn getrokken. Het Tritonlied klonk veelvuldig aan het vlot!

Henley
Van 11 tot 15 augustus vond de Henley Royal Regatta plaats. De Triton verenigingsacht wist de halve finale te halen. Na een spannende race in de halve finale bleek Nereus, de uiteindelijke winnaar, te sterk. Lay de Jong en Ben van Brussel haalden de kwartfinales in de lichte dubbeltwee.

UIT

Na de Henley volgde al snel de UIT, de introductieperiode voor nieuwe studenten. Er schreven zich een recordaantal nieuwe studenten in bij onze vereniging. Het laat zien dat ondanks corona en beperkte mogelijkheden in het afgelopen jaar de roeisport en de roeisport op Triton in het bijzonder nog steeds erg in trek is!