Varsity eindigt in deceptie, Nereus wint na aanvaring Triton

Geplaatst op 3 april 2022

Onder wisselende weersomstandigheden, variĆ«rend van hagelbuien tot een warme lentezon, werd op 3 april 2022 de 138e Varsity verroeid op het Amsterdam-Rijnkanaal nabij Houten. Helaas eindigde de wedstrijd vanuit het perspectief van Triton’s Oude Vier in een deceptie, al waren er gelukkig wel meerdere donkerblauwe Varsity successen te vieren.

Oude Vier
Waar Triton’s Oude Vier een geweldige voorwedstrijd voer en ruim als tijdsnelste de A-finale haalde, was de finale zelf na ongeveer 1 minuut al voorbij. Een aanvaring met de boot van Skoll betekende het einde van een mogelijke donkerblauwe Varsity Winst. Vanuit geslagen allerlaatste positie in het veld wist de Oude Vier (Brouwer, Van de Kerkhof, Van Veen, Van der Steen, Bijkerk (stuurvrouwe) ) alsnog een sterke race neer te zetten, om uiteindelijk als 4e over de finish te komen. Uiteindelijk zou de Oude Vier gezien de aanvaring worden teruggezet naar de 7e en laatste plek in de uitslag. Buiten al dit drama om, was Nereus intussen onbedreigd naar de winst gevaren.
De finale van de Oude Vieren is terug te kijken via Youtube. Details zijn ook te vinden op de website van het Time-Team.

Meerdere Varsity overwinningen
Alhoewel de Oude Vieren race niet verliep zoals gehoopt, waren er gedurende de dag meerdere prachtige donkerblauwe overwinningen. Zo werd er een eerste plek behaald in de velden HG2-, LHG2x, HB4+ en DB4+. Meer informatie is te vinden via de website van het Time-Team. Nabeschouwingen op de wedstrijden zijn daarnaast te vinden via de website van NL-Roei en verschijnen binnenkort ongetwijfeld ook op de website van Triton.